CPS

CPS

CPS | Collaborative Problem Solving | Diskussionsforum

Här har vi som är intresserade av Collaborative Problem Solving möjlighet att diskutera frågor, tankar och idéer.
Diskussionsforumet är uppsatt och administreras av KSA - Konfliktlösning i skola och arbete. För inbjudan till diskussionsforumet och frågor kontakta karin.utas.carlsson@telia.com
Mer information om CPS -->

Något om kognitiv empati

SkånenätverketPosted by Karl Witting 25 Feb, 2013 14:31:55

Hej CPS-are!

När man arbetar med Greene’s idéer som utgångspunkt blir innebörden i kognitiv empati viktig, liksom hur den skiljer sig från den affektiva empatin. Min erfarenhet är att vi inte alltid gör en tydlig åtskillnad mellan de två sorternas empati. Det har betydelse och märks t ex om man försöker göra Plan B med sina egna barn. Det är inte så lätt. Jag tror ett skäl kan vara att man ofta är så starkt känslomässigt engagerad i dem.

Värt att beakta när och om vi handleder föräldrar?

Med vänlig hälsning

Karl Witting

  • Comments(0)//cps.tradet.org/#post20

Beröm och CPS

SkånenätverketPosted by Karl Witting 01 Oct, 2012 14:30:39

Hej,

Några tankar kring beröm och belöningar och hur det går att förena (eller inte) med Ross W Greenes modell.

MVH

Karl Witting

  • Comments(2)//cps.tradet.org/#post14

Talare den 14 april

SkånenätverketPosted by Karin Utas Carlsson 27 Mar, 2012 17:50:41
Hej!

Karl har anmält att han kommer till nätverksmötet den 14 april och gärna talar kort över ämnet: "Det är skillnad mellan morötter och morötter"("ev som inledning till en diskussion kring belöningar"). Detta, och andra inlägg välkomnas.

Jag tror att vi kan få väldigt intressanta samtal, och härliga möten.

Karin

  • Comments(0)//cps.tradet.org/#post6

Inbjudan till möte 14 april

SkånenätverketPosted by Karin Utas Carlsson 23 Mar, 2012 22:15:43
Hej!

Anette Rosenberg Kimblad har hittat en lämplig lokal i Ängelholm på Nybrogatan 5. Vi inbjuder alla till samtal med enkel lunch till självkostnadspris lördagen den 14 april kl. 11.00 – 15.00. Vi har tänkt att vi ska bekanta oss med varandra, berätta om vårt intresse för CPS och dela med oss av kunskaper, erfarenheter och tankar, gärna tips av olika slag. Jag har fått brev från några håll i landet. Det finns intresse litet varstans.

Jag har skakat liv i ett diskussionsforum på min hemsida, www.tradet.org (eller direkt till www.cps.tradet.org). Skriv till mig om du vill vara med på detta diskussionsforum. (Där kan man vara anonym, dvs inte uppge sin adress.) Då får du sedan mail när någon skriver där. Efter den 14 mars har jag fått 17 nya adresser dit.

Om du är intresserad men inte kan komma den 14 april, meddela gärna och tala om dina önskemål. Du kan också ge synpunkter till oss som kommer. Vill du bli struken från nätverket, var snäll och meddela mig!

Obs. Vi önskar anmälan till Anette Kimblad, senast torsdagen den 12 april. Anettes e-post: anette@roadking.se

Man kan givetvis anmäla sig som ny medlem i nätverket och komma till träffen, så berätta gärna för andra om detta.

Jag har en hälsning från Stefan Görson (stefan@reteaming.nu, www.reteaming.nu och www.jagkan.se, 070 558 7100) som gärna vill ha kontakt med personer som arbetar praktiskt utifrån CPS. Han driver en skola i Stockholm för elever 1-6 år med olika hinder för sin inlärning som t ex neuropsykiatriska diagnoser. Kontakta honom gärna!

Från Pedagogiskt Perspektiv (www.pedagogsiktperspektiv.se) hälsar man att Ross Greene kommer till Malmö den 16-17 aug. Man vill att jag sprider den informationen.

Varma hälsningar

Karin Utas Carlsson

www.tradet.org

  • Comments(0)//cps.tradet.org/#post3