CPS

CPS

CPS | Collaborative Problem Solving | Diskussionsforum

Här har vi som är intresserade av Collaborative Problem Solving möjlighet att diskutera frågor, tankar och idéer.
Diskussionsforumet är uppsatt och administreras av KSA - Konfliktlösning i skola och arbete. För inbjudan till diskussionsforumet och frågor kontakta karin.utas.carlsson@telia.com
Mer information om CPS -->

Hej alla igen! + ny hemsida

CPS allmäntPosted by Karin Utas Carlsson 15 Nov, 2016 10:47:13
Hej!
Jag har tyvärr varit borta från den här bloggen, eller diskussionsforumet, en tid. Jag ber om ursäkt för det. Har haft problem med inloggningen faktiskt men nu är det uppenbarligen löst. Under den här tiden har det kommit förfrågningar om att vara med trots att inte heller någon annan har skrivit!!

Jag vill verkligen på allvar be er dela med er av era tankar och erfarenheter om CPS i det här forumet. Det skulle kunna bli till nytta då. Det är ganska många som är medlemmar nu (vill ni jag ska räkna?) så det borde kunna bli något användbart. Det finns också några som forskat inom området men jag har inte hört resultat, om det finns några klara. Kom och berätta!!!

Det har nyligen i Göteborg varit ett internationellt möte med bl a Ross Greene. Jag var inte där. Kan någon skriva och berätta? Det vore jättefint. Jag vet att det finns folk som är intresserade.

Själv har jag gått vidare till andra verksamhetsområden som ligger i linje med det här. Min grund är konflikter på lokal och global nivå, hur de bäst hanteras för goda resultat. Fredlig eller konstruktiv konflikthantering kan man också kalla det.

Ett led i detta är ett mycket stort arbete tillsammans med två andra i Sveriges lärare för fred, som nu övergått till att vara Lära för fred och rikta sig till freds-, miljö- och solidaritetsrörelse förutom till pedagoger på alla nivåer. Det vi gjort är att vi skapat en ny hemsida, www.laraforfred.se. Gå in och titta på den och använd den gärna! Det går att söka på Ross Greene eller CPS eller varför inte titta på alla menyer och undermenyer.

CPS förekommer i undermeny under SKOLA/Den goda skolan. Titta gärna också under FORSKNING/Konflikter och Ett nytt säkerhetsbegrepp. Då förstår ni kopplingen mellan konflikter lokalt och globalt. Det är ett väldigt konstruktivt tänkesätt. Man förstår att det är helt okej att gräva där man står.

Lycka till! Och hör av er – till allas glädje!
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.